Ons team

Alaaddin Yilmaz

Alaaddin Yilmaz

Cardiothoracaal Chirurg

Dr. Alaaddin Yilmaz (geboren in 1970 in Emirdag, Turkije) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Gent waar hij in 1996 promoveerde tot dokter in de genees-, heel- en verloskunde. Hij startte zijn opleiding in de algemene heelkunde in het St. Jozef Ziekenhuis en het Maria Middelares Ziekenhuis van Gent. Hij vervolledigde zijn opleiding in het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein in Nederland o.l.v. Prof Dr. van Swieten.

Marc Hendrikx

Marc Hendrikx

Cardiothoracaal Chirurg

Dr. Marc Hendrikx (geboren in Schaarbeek in 1960) studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit van Leuven waar hij in 1988 promoveerde tot dokter in de genees-, heel- en verloskunde. Hij volgde zijn opleiding tot cardiothoracaal chirurg aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Urbain Mees

Urbain Mees

Cardiothoracaal Chirurg

Dr. Urbain Mees (geboren in Wilrijk in 1955) studeerde geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen waar hij in 1981 promoveerde tot dokter in de genees-, heel- en verloskunde. Hij startte zijn opleiding in Algemene Heelkunde aan de Universiteit Antwerpen en vervolledigde zijn opleiding tot cardiothoracaal chirurg aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Boris Robic

Resident Cardiothorale chirurgie

Dr. Boris Robic (geboren in Celje, Slovenië in 1981) studeerde geneeskunde aan de Mdicinska Fakulteta Ljubljana waar hij in 2008 promoveerde tot dokter in de genees-, heel- en verloskunde.
Hij startte zijn opleiding tot chirurg in het General Hospital Izola en in het UKC Ljubljana Dept. of Cardiovascular Surgery.
 

De secretaresses

De secretaresses zorgen voor uw operatieplanning, alle briefwisseling en begeleiden u administratief wanneer u het ziekenhuis verlaat.

Het hospitalisatieteam

Het verpleegkundig team van de afdeling cardiothoracale chirurgie, onder leiding van Bert Vanhoecke (hoofdverpleger), bestaat uit 22 verpleegkundigen. Elk van hen biedt u na uw ingreep de nodige zorg en een helpende hand. Zij ondersteunen u tijdens het genezingsproces en helpen u uw zelfstandigheid zo snel mogelijk terug te vinden. Met vragen of problemen kan u steeds bij hen terecht.

De instrumentisten

De cardiochirurgen worden tijdens de ingreep bijgestaan door operatie-verpleegkundigen, waarvan 8 een specifieke opleiding kregen in het instrumenteren tijdens hartoperaties.

De dienst Perfusie

De dienst perfusie bestaat uit drie klinische perfusionisten: Jeroen Lehaen, Jean Pauwels en Pascal Starinieri. 

Als deel van het multidisciplinair team creëren perfusionisten de best mogelijke condities zodat de andere teamleden de meest optimale zorg kunnen bieden aan de patiënt.  Tijdens de hartoperatie nemen zij de vitale functies van de patiënt over door de hartlongmachine te bedienen. ...