De dienst Perfusie

klinische perfusionisten

De dienst perfusie bestaat uit vier klinische perfusionisten.

Als deel van het multidisciplinair team creëren perfusionisten de best mogelijke condities zodat de andere teamleden de meest optimale zorg kunnen bieden aan de patiënt.  Tijdens de hartoperatie nemen zij de vitale functies van de patiënt over door de hartlongmachine te bedienen. Omdat in het Jessa Ziekenhuis kwaliteit en innovatie hoog in het vaandel wordt gedragen, zijn de medewerkers constant bezig om de patiënten de best mogelijke behandeling en zorg aan te bieden.

Minimaal invasieve chirurgie sluit perfect aan bij deze mission statement van het ziekenhuis. In ons centrum beperken we ons niet tot ‘chirurgie met kleine incisies’, we trekken de lijn door naar alle dimensies/takken van het cardio-chirurgisch teamproces.

‘Modular minimally invasive extracorporeal circuits’ (MiECC) of laag-volume priming systemen, zijn een belangrijk onderdeel van het minimaal invasief chirurgisch gebeuren en dragen bij tot het snel herstel van de patiënt. We zijn dan ook uiterst trots dat we dit als het enige centrum in België en één van de weinige in de wereld kunnen aanbieden.

‘The best cure and care is our top priority’!

Scroll naar boven